Boston Bruins matkasi yöllä Suomen aikaa Colorado Avalanchen vieraaksi. Ottelun ykköstähden nimi ei jäänyt kenellekään epäselväksi.

Ottelu nimittäin päättyi Bruinsin äärimmäisen niukkaan 2-0-voittoon ja kaiken kukkuraksi toinen osuma syntyi tyhjään maaliin. Bruinsin maalilla ottelussa torjui, kukas muukaan kuin, Tuukka Rask.

Aivan tajuttoman kovaa NHL-kautta pelaava suomalaisvahti venyi ottelussa 21 laukauksen eteen, ja vaikka nollapeli ei ollutkaan varmasti se uran haastavin, nollapeli on aina nollapeli.

Boston Bruins

@NHLBruins
#TuukkaTime

Rask makes one of his 21 saves for his 3rd shutout of the season + the 33rd of his career.

Ottelussa oli suomalaisittain mielenkiintoa myös siinä mielessä, että viime matsissaan NHL-uransa avausmaalin iskenyt Mikko Rantanen hyökkäsi Avalanchen kokoonpanossa. Hän jäi ottelussa kuitenkin ilman laukauksia.

Kaksi ylivertaista maalivahtia

Kun kautta 2016-17 käsitellään toistaiseksi, ja tässä kohtaa siis maalivahtien osalta, on kaksikko Carey Price & Tuukka Rask ollut ylitse muiden.

Price on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi kymmenen ottelua, voittaen ne kaikki, ja Raskin voittotilasto 11 ottelusta on tässä vaiheessa uskomaton 10-1-0.

Torjuntatilastojen osalta löytyy muutama kaveri, jotka ovat yltäneet kaksikon kanssa samaan junaan, mutta kokonaisvaltaisesti tilastoja katsellessa muilla ei ole ollut alkukaudesta mitään jakoa tämän parivaljakon kanssa.