Mannekiini-haaste, joka kulkee viralliselta nimeltään muodossa #mannequinchallenge, on vallannut viime aikona jääkiekkoilevan maailman.

Myös KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit otti osaa haasteeseen, kun joukkue ”hölmöili” omissa harjoituksissaan jäähallilla.

Koko joukkueen kattava video on hauskaa katsottavaa.

Jäätävä hallikampanja

Jokerit toteutti kuitenkin vielä omaa pukukoppisettiään maukkaamman videon, kun se sai koko 12 000 hengen jäähallin osallistumaan haasteeseen.

Haaste toteutettiin joukkueen viikonlopun kotipelissä, kun kiinalaisseura Kunlun saapui Helsinkiin vierailulle. Useat pohjoisamerikkalaismediat ovatkin ylistäneet suoritusta, vaikkakaan täydellisesti se ei mennyt.

KHL

@khl_eng
Biggest #MannequineChallenge – at KHL game @jokerithc vs Kunlun Red Star.

Esimerkiksi Yahoo Sports! kirjoitti aiheesta pitkän artikkelin ja korosti yli 12 000 #mannequinchallenge:n olevan todella haastava. Tekstissä käytettiinkin vertausta ”yritä tehdä yli 10 000 munasta omeletti, niin satavarmasti osa tippuu lattialle”.

Tiettävästi haaste sai alkunsa Jacksonvillessä, Floridassa, sijaitsevassa lukiossa. Haasteessa on ideana jähmettyä täysin paikoilleen ja lähes poikkeuksetta videoiden taustalla soi musiikki.