Suomalaisten esiinmarssi kuluvalla NHL-kaudella on ollut äärimmäisen vahvaa, kun Patrik Laineen ja Sebastian Ahon kaltaiset nimet ovat vallanneet NHL-kaukalot.

Ylipäätään suomalaisia nuoria pelaajia on tällä hetkellä NHL:ssä todella paljon ja vielä kärkiketjujen rooleissa. Näitä nimiä ovat edellä mainitun kaksikon lisäksi muun muassa Aleksander Barkov, Joonas Donskoi, Mikael Granlund, Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen ja liuta muita tulevia huippunimiä, a’la Mikko Rantanen & Jesse Puljujärvi.

Ja, kun katsotaan asiantuntija-arvioita ensi kesän varaustilaisuudesta, saattaa NHL:n ensimmäisellä varauskierroksella mennä peräti kuusi suomalaispelaaja.

”He todella tekevät jotain oikein”

San Jose Sharksia päävalmentajana toimiva, ja siellä Joonas Donskoin kehitystä erittäin läheltä seuraamaan päässyt, Peter DeBoer onkin hämillään Suomen pelaajatuotannosta.

– Maa on iso, mutta kun katsot väkilukua, on uskomatonta miten he pystyvät pumppaamaan huipputähtiä ulos tuolla tahdilla, DeBoer toteaa leuka loksahtaen Belleville News-Democratille.

– He todella tekevät pelaajien kehittämisessä jotain oikein. Se taas johtaa tällaiseen menestykseen, koska perustuen väkilukuun, saavutukset ovat uskomattomia.