Suomalaishyökkääjä Patrik Laine tuskasteli kahden ottelun maalittomassa putkessa, joka meni poikki viime yönä, kun Winnipeg Jets kohtasi Chicago Blackhawksin.

Viime yön osuman jälkeen Laineen maalisaldo tältä kaudelta nousi 12 kappaleeseen, joiden avulla hän paistattelee koko NHL:n maalipörssin kärjessä.

Jetsin päävalmentaja Paul Mauricen mukaan Laineen yksi salaisuuksista on se, että hän on todella ankara itselleen. Jos kiekko ei mene maaliin, alkaa nuorukainen soimaamaan itseään vaihtopenkillä.

– Hän on ankara itselleen. Tai niin voin ainakin olettaa, koska en puhu suomea. Mutta aina kun hän ei tee laukauksellaan maalia, hän puhuu itselleen rajulla tavalla, Maurice kertoi Winnipeg Sunin mukaan.

Laine on loistanut alkukaudesta, eikä suomalainen mitä ilmeisemmin tyydy vähempään. Hän tietää taitonsa ja puristaa sitä kautta kaikki itsestään irti.

– Hänellä on poikkeuksellisen kovat odotukset, että kiekko menisi maaliin. Laine ei ole varsinaisesti kovinkaan hyvällä tuulella, kun peliväline ei uppoa vastustajan verkkoon.