Vaikka Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovatkin vielä todella nuoria pelaajia, ovat he molemmat oppineet jo tässä vaiheessa erään elintärkeän asian.

Tuo asia on voittaminen. Teräväinen on Stanley Cup -voittaja sekä alle 20-vuotiaiden maailmanmestari. Aho on puolestaan Suomen mestari ja maanmiehensä tavoin alle 20-vuotiaiden maailmanmestari, vain eri vuodelta.

– Totta kai nuo kokemukset ovat todella tärkeitä. Kun pelaat kovia otteluita, nouset seuraavalle tasolle ja sitä kautta tiedät, että pystyt pelaamaan niissä peleissä, Aho ynnää The Hockey Newsille.

”Haluat oppia entistä enemmän”

Teräväinen on voittamisen suhteen tismalleen samoilla linjoilla ketjukaverinsa, Ahon, kanssa. Hän tosin vie ajatusta vielä hieman pidemmälle.

– Niistä kokemuksista voi oppia todella paljon; miten pelata yhden maalin otteluita ja miten pelata tiukoissa paikoissa.

– Niitä pelejä on hauska pelata. Kun opit voittamaan, haluat oppia siitä vielä enemmän ja samanaikaisesti opit vihaamaan häviämistä vielä enemmän. Haluat päästä niihin samoihin tilanteisiin yhä uudelleen.