Teemu Hartikainen pelaa tällä hetkellä jo neljättä kauttaan KHL-liigassa. Etenkin tällä kaudella Hartikainen on ollut aivan hurjassa iskussa, sillä hän on mättänyt jo 17 maalia. KHL:n maalipörssissä kyseinen määrä oikeuttaa neljänteen sijaan.

Hartikainen löi aikanaan itsensä läpi KalPan riveissä kaudella 2009-2010. Hartikainen valittiin kyseisen kauden päätteeksi SM-Liigan vuoden tulokkaaksi. Hyvät otteet palkittiin niin, että hän matkasi seuraavaksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan ja Edmonton Oilersin riveihin.

Kolmen sesongin aikana Hartikainen ei onnistunut saalistamaan vakituisen kokoonpanon paikkaa, vaan hänen reissasi paljon AHL:n ja NHL:n välillä.

Kaudeksi 2013-2014 Hartikainen siirtyikin KHL-liigaan ja Ufan paitaan. Ufassa Hartikainen on nakuttanut tasaisesti 30-40 pisteen kausia, mutta tämä kausi on tekemässä poikkeuksen. Hänellä on nyt jo kasassa 27 (17+10) tehopistettä.

Houkuttaako paluu NHL:ään?

Hartikainen pelasi aikaisemmalla NHL-visiitillään Oilersin riveissä 67 ottelua, joissa hän iski tehot 6+7. Mikäli Hartikainen päättäisi lähteä takaisin NHL:ään, hänen seuransa tulisi olemaan Toronto Maple Leafs, sillä Oilers kauppasi Hartikaisen oikeudet torontolaisseuralle vuonna 2014.

Pelipaikka Torontossa ei ole enää mikään itsestäänselvyys, sillä joukkueeseen on tullut paljon nuoria ja lupaavia pelaajia.

Hartikainen teki keväällä 2015 kaksivuotisen jatkosopimuksen Ufan kanssa. Hänen sopimuksensa päättyy siis ensi keväällä ja mikäli Hartikainen jatkaa samanlaisia otteitaan koko kauden ajan, ei pidä yllättyä, jos hänen uransa jatkuu jossain muualla.