Florida Panthersin Aleksander Barkov on vaeltanut tällä kaudella lähes varjojen mailla, ainakin jos vertauskuvana käytetään hänen edellistä sesonkiaan, joka oli erinomainen.

Tällä kaudella Barkovin lavasta on syntynyt 19 ottelussa vain kaksi maalia ja yhteensä 11 tehopistettä, minkä kruunasi kahdeksan pelin mittainen pisteetön putki.

Karua kieltä Barkovin alkukaudesta kertoo myös se, että hänen edellinen maalinsa syntyi kauden toisessa ottelussa, 15. lokakuuta.

Viretila parantunut

Viime aikoina Barkov on kuitenkin jälleen löytänyt kadoksissa olleen vireensä, mistä osoituksena on esimerkiksi se, että viime yönä hän saalisti New York Rangersia vastaan pelatussa ottelussa syöttöpisteen ja ratkaisevan maalin voittolaukauskilpailussa.

Barkov kertoikin Kalevan mukaan, että Jussi Jokisen tuleminen ykkösvitjaan on avannut muutamia solmuja.

– Nyt Jussin kanssa on pystytty pelaamaan ketjuna hyvin ja pidetty kiekkoa hallussa, Barkov kertoi Kalevan mukaan.

Barkov myönsi, että peli on toiminut aiemminkin tällä kaudella, mutta kiekkoa ei ole saatu pidettyä hyökkäysalueella. Nyt kuitenkin tämän kannalta elintärkeä tukipelaaminen on saatu uomiinsa.

– Heti, kun on pienikin paine, siinä on kaveri lähellä, joko Jussi tai Jaromir. On tosi helppo pelata, kun tietää ja tuntee toisensa.