Jesse Puljujärveä ja Patrik Lainetta on parin viime vuoden aikana vertailtu paljon toisiinsa, niin Suomessa kuin myös Pohjois-Amerikassa.

Edmontonin suunnalla asiaan ollaan kuitenkin hieman kyllästytty ja Oilersin päävalmentajana toimiva Todd McLellan niputtaakin asian tyylikkäästi yhteen.

– He ovat erilaisia pelaajia. Et voi verrata heitä toisiinsa vain siksi, että he sattuvat olemaan samasta maasta ja ovat pelanneet yhdessä (nuorten maajoukkue), McLellan totesi ytimekkäästi Edmonton Sunille.

– Patrik on todella kypsä laukoja ja muusta hänen tekemisestään en tiedä. Jesse taas on enemmänkin luistelija ja pelintekijä.

”Tulee nousemaan yhdeksi kärkijätkistämme”

McLellan ymmärtää erittäin hyvin, että 18-vuotiaan pelaajan kohdalla ottelujen välillä saattaa olla isoakin hajontaa; toisinaan nuori pelaaja on koko ajan vaarallinen ja toisinaan taas täysin kuvan ulkopuolella.

– Kun katson Jesseä, tiedän hänen nousevan ajan saatossa yhdeksi kärkijätkistämme. Tällä hetkellä hän käy läpi oppimiskaarta ja mielestäni hän oppii melkoisen nopeasti.

– Hän on sopeutunut hyvin elämään täällä, kieleen, joukkuekavereihin ja matkustamiseen. Hän kärsi takapakkia loukkaantumisen muodossa, koska jalat eivät käyneet samalla tavoin, mutta nyt hän on jälleen oma itsensä.