St. Louis Bluesia edustava suomalaishyökkääjä Jori Lehterä on saanut kuluvalla kaudella paljon lokaa niskaansa otteistaan.

Kokenut Blues-hyökkääjä keräsi ensimmäiseen 15 otteluun ainoastaan tehot 1+2 ja hänet luokiteltiin monessa yhteydessä ylipalkatuksi pelaajaksi.

Osittain kritiikki oli myös ymmärrettävää, sillä hän ei ollut osunut maalin merkeissä tolppien väliin edelliseen kuuteen otteluun.

Tuukka Rask uhrina

Bostonin illassa asiat alkoivat kuitenkin loksahtaa kohdalleen. St. Louis Blues kävi hakemassa Tuukka Raskin edustamasta Bruinsista 4-2-vierasvoiton ja Lehterä osui kahdesti.

Lehterän ensimmäinen osuma syntyi toisen erän alkajaisiksi, ajassa 23:23, kun hän ohjasi 1-1-tasoituksen maalinedustalta. Rask protestoi maalia, vedoten siihen, että Lehterä olisi estänyt häntä, mutta maali hyväksyttiin.

NBC Sports Hockey

@NBCSportsHockey
Will this goal count? #STLvsBOS

28-vuotias suomalaissentteri iski lopulta myös ottelun viimeisen sinetin, kun hän toimitti hieman yli minuutti ennen päätössummeria kiekon tyhjään maaliin.

Rask torjui ottelussa 24 laukausta ja jäi tilastoissa ensimmäistä kertaa aikoihin heikkoihin lukemiin.