Miro Aaltonen siirtyi täksi kaudeksi KHL-liigaan, kun hän teki sopimuksen Vityaz Podolskin kanssa. Seura on aikaisemmin tunnettu muuan muassa kovista tappelijoistaan ja myös muutamista ylilyönneistä. Viime vuosina seura on kuitenkin yrittänyt päästä tuosta maineesta eroon.

Aaltonen kiekkoili kotimaisessa liigassa noin viiden kauden ajan ja tuli tunnetuksi erityisesti Espoon Bluesissa. Aaltonen oli Bluesissa pelatessaan joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja hänen hyvät otteensa johtivat siihen, että hän siirtyi viime kaudeksi Oulun Kärppiin.

Kärpissä homma ei lähtenyt käyntiin aivan kuin Aaltonen olisi toivonut, mutta lopulta hän saalisti runkosarjan aikana kiitettävät 24 (13+11) tehopistettä.

Riittääkö potku NHL:ään?

Aaltonen on pelannut tällä kaudella erinomaisesti KHL:ssä, sillä hän on iskenyt 32 otteluun tehot 13+11=24. Hän on pisteillään seuran sisäisessä pistepörssissä toisella sijalla. Hänen erinomaiset otteet poikivat myös kutsun Karjala-turnaukseen, jossa hän teki maajoukkuedebyyttinsä aikuisten tasolla.

Aaltonen on varattu myös NHL:ään, kun Anaheim Ducks huusi hänen nimensä vuoden 2013 varaustilaisuuden kuudennella kierroksella. Pieni koko on eittämättä ollut suurin este NHL:ään siirtymiselle, mikäli se edes vielä on kovin realistinen vaihe Aaltosen uralla.

Täytyy muistaa, että Aaltonen on vasta 23-vuotias, joten hänellä on vielä edessää lukuisia hyviä pelivuosia. Joka tapauksessa hyvät otteet ensimmäisellä KHL-kaudella ovat varmasti lisänneet kiinnostusta myös Pohjois-Amerikassa ja kuka tietää, vaikka Aaltonen pääsisi kokeilemaan siipiään myös Atlantin tuolla puolen.