Winnipeg ja Suomi sointuvat toisiinsa erinomaisesti. Teemu Selänne, Winnipeg Jets ja tulokaskausi ovat sellainen troikka, joista jokainen jääkiekkoa edes etäältä seuraava on tietoinen.

Sitten on Patrik Laine, joka on aloittanut oman uransa kiekkohullussa kaupungissa erinomaisesti. Ei saa myöskään unohtaa Joel Armiaa, joka on vihdoin puhkeamassa kukkaan NHL-pelaajana juuri Jets-paidassa.

Sitten on se kolmas,…

…joka kantaa nimeä Venla Hovi. Hän kiekkoilee tätä nykyä kaupungin yliopistojoukkue Manitoba Bisonsissa, missä naisella on meneillään ensimmäinen kausi.

Asiasta uutisoinut Winnipeg Sun kuvaileekin Suomen ja Winnipegin välistä suhdetta jääkiekon suhteen erinomaisesti:

”Kun winnipegiläiset ajattelevat suomalaisia jääkiekon pelaajia, tulevat heti mieleen muutamat vahvuudet. Nopeus, maalinteko ja kyky muuttaa pelin kulku välittömästi. Kaupungissa on myös tällä hetkellä yksi tällainen pelaaja, emmekä nyt puhu Patrik Laineesta.”

Hovi keräsi myös runsaasti kehuja Bisonsin päävalmentaja Jon Rempeliltä.

– Hän on poikkeuksellisen nopea, sarjamme nopein pelaaja, Rempel kehui Winnipeg Sunin mukaan.

– Hänellä on kyky hallita peliä ja hän pystyy rytmin muutoksiin todella hyvin. Hän on vain todella fiksu pelaaja. Sitä se teettää, kun pelaat 12 vuotta kansainvälisiä pelejä maailman parhaita pelaajia vastaan.