Vaikka Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laineella onkin tällä hetkellä meneillään hieman vaisumpi vaihe, näkee TSN:n arvostettu toimittaja Bob McKenzie hänet suosikkina NHL:n vuoden tulokkaaksi.

Syykin on varsin yksinkertainen: tehdyillä maaleilla on todella suuri merkitys, kun tittelin voittaja valitaan.

– Yksi este muiden tiellä on Patrik Laine. Hänellä on 12 maalia 22 ottelussa ja hän on 45 maalin vauhdissa, McKenzie totesi perjantaina.

– Maalit keräävät runsaasti huomiota, etenkin vuoden tulokaskilvassa, ja jos Patrik Laine iskee 45 maalia kuluvan kauden aikana, uskallan turvallisesti sanoa, että hänestä tulee vuoden tulokas.

”Tuskin tullaan hattutempuista rankaisemaan”

McKenzie kuitenkin tarkentaa, että mikäli hän päättäisi asiasta tässä vaiheessa, hän joutuisi miettimään asiaa hartaasti.

– Laineella on hattutemppu kahdesta ottelusta ja lisäksi vielä kaksi maalia yksittäisestä ottelusta. Hänellä on siis kahdeksan maalia kolmesta ottelusta ja lopuista 18 ottelusta vain neljä maalia.

– Tuskin häntä tullaan hattutempuista (kisan osalta) rankaisemaan, mutta Laineen pelaaminen on ollut epätasaista, vaikkakin hänen numerot ovat kokonaisuudessaan todella hyvät.