Yhtä kaikkien aikojen suomalaispuolustajaa Kimmo Timosta odottaa tulevana lauantaina upea seremonia, kun kasvattajaseura KalPa jäädyttää hänen pelinumeronsa.

Timonen oli seremonian myötä tällä viikolla KalPa-TV:n haastattelussa ja tuleva lauantai sai hänet muistelemaan uraansa, myös maajoukkuepuolta siitä.

Kaikkein päällimmäisenä pelaajauransa Stanley Cup -voittoon päättäneellä Timosella on maajoukkueajoilta mielessä vuoden 2006 olympiaturnaus.

– Heti ensimmäisistä kokoontumisista lähtien siinä oli hyvä fiilis ja kaikki olivat valmiina pelaamaan Suomi-paidan eteen. Se lähti heti rullaamaan oikeaan suuntaan, Timonen muistelee videolla.

”Muistan, kun näin, että nyt menee maaliin”

Vuoden 2006 Torinon olympialaiset johti Leijonat lopulta aina olympiafinaaliin, jossa vastassa oli länsinaapuri Ruotsi.

Ottelu ratkesi lopulta pienimmällä mahdollisella marginaalilla, kun Tre Kronor aloitti 2-1-voittonsa myötä kultajuhlat. Oli kuitenkin hyvin lähellä, etteivät asiat olisi olleet toisin.

– Olimme niin lähellä olympiakultaa: Olli (Jokinen) ampui vielä parikymmentä sekuntia ennen loppua mailan tuppeen. Muistan, kun näin, että nyt menee maaliin ja sitten se osuikin (Henrik) Lundqvistin mailan tuppeen.