Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen alkukausi on ollut tehopisteiden osalta hyvin kaksijakoinen, joskin siihen ovat vaikuttaneet isosti myös muiden avainpuolustajien loukkaantumiset.

Sivussa ovat olleet muun muassa sellaiset nimet kuin Zach Bogosian ja Dmitry Kulikov. Näiden kahden puolustajan poissaolot ovat nostaneet Ristolaisen ottelukohtaisen peliaikakeskiarvon jo 26 minuuttiin ja 18 sekuntiin. Ainoastaan neljä NHL-pelaajaa on pelannut häntä enemmän.

Samalla poissaolot ovat vaikuttaneet myös hänen rooliinsa: useat eri pohjoisamerikkalaismediat totesivat pari viikkoa sitten, että Ristolaisen olisi käsketty menevän puolustuspää edellä.

Yksi vaarallisimmista ylivoimista

Sabres on kärsinyt kuluvalla kaudella maalinteko-ongelmista, mikä on näkynyt alhaisina maalimäärinä tasaviisikoin pelatessa. Sen sijaan ylivoima on toiminut käytännössä ottaen koko kauden ja joukkueen ylivoima onkin NHL:n viidenneksi tehokkain.

Iso osa tässä on ollut Ristolaisella, sillä hänellä on kaikista NHL-puolustajista kasassa toiseksi eniten tehopisteitä ylivoimatilanteissa (yhdeksän). Edellä on ainoastaan supertähti Shea Weber, jolla pisteitä on kymmenen.

Itse asiassa Sabresin ylivoimasta tuli viime yönä vielä vaarallisempi, kun joukkueen ykköstähti Jack Eichel pelasi kauden ensimmäisen pelin. Joukkue iski välittömästi kolme ylivoimaosumaa, joista Ristolainen syötti kaksi.

Kokonaisuudessaan Ristolaisen pistesaldo ensimmäisestä 22 ottelusta on 0+11.