Lukossa lainalla pelaava Aleksi Saarela, iältään 19 vuotta, päätti jättää vuodenvaihteessa pelattavat nuorten MM-kisat väliin. MM-leiriryhmän tiedotustilaisuudessa päävalmentaja Jukka Rautakorpi viittasi henkilökohtaisiin syihin, mutta nyt Saarela avasi sanaisen arkkunsa Ilta-Sanomille.

– Tämä kausi on ollut minun osaltani niin rikkonainen, että katson parhaaksi jäädä Suomeen harjoittelemaan ja pelaamaan Lukon paidassa, Saarela kertoi IS:lle.

– No kerrotaan nyt, että se oli alaraajaan kohdistunut leikkaus. Sen jälkeen olin kuusi viikkoa käytännössä urheilukiellossa.

Kivulias alkukausi

Saarela on siis kärsinyt koko alkukauden ajan nivusvammasta ja pelannut ajoittain omien sanojensa mukaan ”yhdellä jalalla”. Saarela osallistui jo syksyllä Carolina Hurricanesin harjoitusleirille, mutta jo tuolloin jalassa oli kipuja.

Kauden avausottelu Tapparaa vastaan meni hyvin, mutta vain kaksi päivää myöhemmin nuorukainen loukkasi nivusensa toistamiseen.

– Sen jälkeen pelasin maaottelutaukoon asti, olisiko ollut kahdeksan peliä, käytännössä yhdellä jalalla. Nivunen oli suomeksi sanottuna paskana. Maaottelutauolla en edes käynyt jäällä, ja seuraavakin viikko meni nivusta kuntouttaessa.

Voit lukea Saarelan haastattelun kokonaisuudessaan Ilta-Sanomien sivuilta.