Kasperi Kapanen on pelannut koko alkukauden AHL:ssä Toronto Maple Leafsin farmiseurana toimivan Toronto Marliesin riveissä.

Nuorelle suomalaishyökkääjälle viime kausi oli hankala. Meno AHL:n puolella ei ollut toivotulla tasolla, sillä ensimmäinen täysi kausi Pohjois-Amerikassa meni pitkälti totutteluun. 44 ottelua tuottivat tehot 9+16, ja kun hän loppukaudesta pääsi pelaamaan NHL:ssä yhdeksän ottelua, jäi hän tyystin ilman tehopisteitä.

Kuluvan vuoden harjoitusleirillä meno oli kuitenkin jo täysin toisen näköistä. Kapanen osoitti Maple Leafsille ansaitsevansa paikan NHL:ssä, mutta joutui lopulta omaksi ja monien muidenkin ihmetykseksi toteamaan, että ”bussiliiga” kutsui.

Kapanen itse onkin todennut ääneen, ettei ymmärrä ratkaisua.

Ja vaikeahan sitä on ymmärtää, mutta vielä vaikeammin tajuttavissa on se, että miten ihmeessä kutsua ei ole edelleenkään tullut maailman kovimpaan kiekkoliigaan kuluvan kauden aikana. Kapanen nimittäin keikkuu AHL:n pistepörssissä sijalla seitsemän, hän on jo nyt rikkonut viime kauden maalimääränsä, vain 21 ottelussa, ja kokonaisuudessa hän on edennyt piste per peli -tahtia (11+10).

Jotain on tapahduttava!

Tosiasia onkin se, että Kapanen ei kuulu enää AHL:ään, vaan hänen paikkansa ei ole missään muualla kuin NHL:ssä. Tämän on allekirjoittanut jo niin moni asiantuntija ja kyllähän sen näkee ihan pelkästään Kapasen pelejäkin katsoessa.

Onkin jotenkin todella vaikea ymmärtää, että miksi Kapasta ei ole kutsuttu ylös. Maple Leafs on joukkueena nuori ja sen mahdolliset menestyksen vuodet ovat vasta tulevaisuudessa, joten eikö olisi kaikkein järkevintä kouluttaa niitä omia lupauksia nyt sitä tulevaisuutta varten?

Totta kai se menestys houkuttaa aina, mutta Torontossa on tehty niin pitkäjänteisesti töitä, että on vaikea ymmärtää miten nykyhetki on yhtäkkisesti ajanut edelle.

Ja itse asiassa Kapasen nostaminen ylös ei olisi enää missään nimessä mikään riski Maple Leafsille: hän tietää jo viime kaudelta, mitä NHL:ssä pelaaminen vaatii, ja on näyttänyt nyt jo yli 20 ottelun ajan AHL:n puolella olevansa valmis siihen.

Tässä kohtaa Toronton suuntaan onkin yksi ja ainoa viesti: nostakaa Kasperi NHL:ään ja mikäli hän ei jostain kumman syystä sinne Maple Leafsin väreissä kelpaa, niin sitten on aika miettiä 20-vuotiaan suomalaislaiturin kauppaamista, koska ainakin hänen olisi päästävä säännöllisesti näkemään sitä menoa NHL:n puolella.