Jesse Puljujärven alkukausi on ollut varsin kaksijakoinen taival. Välillä mies on esittänyt huikeita otteita, jotka yhdessä esimerkiksi Edmoton Oilersin nuoren supertähden Connor McDavidin kanssa ovat silmiä hivelevää katseltavaa.

Ehkä suuremman osan ajasta Puljujärvi on kuitenkin vaeltanut hieman pelin ulkopuolella tai tehnyt muuten joukkueen pelin kannalta vääriä ratkaisuja.

Penkitykset eivät ole ratkaisu

Viime aikoina hän on joutunut istumaan katsomon puolella paljon, vaikka kaikkein parasta nuorelle miehelle itselleen olisi pelata ja mielellään paljon. Sillä pelaamisen kautta ”Pulju” saa lisää varmuutta otteisiinsa sekä ennen kaikkea tasaisuutta, joka on alkuvuodesta puuttunut.

Jos ei taso vielä aivan riitä tasaiseen suorittamiseen NHL-kaukaloissa, pitäisi Oilersin ehdottomasti siirtää nuori mies farmin puolelle kypsymään.

Yksi – ja maajoukkueen kannalta loistava – vaihtoehto on, että Pulju pääsisi alle 20-vuotiaiden MM-turnaukseen vuoden vaihteessa. Siellä olisi tarjolla iso rooli sekä taatusti aito mahdollisuus nostaa pelin taso ja itsevarmuus uusille lukemille.

Ehkä saattaisimme nähdä pykälän kovemman Puljujärven myös NHL:ssä, mikäli edellä mainittu skenaario toteutuisi.