37-vuotias Tommi Santala, joka aloitti syksyllä Sveitsin liigan Klotenissa jo yhdeksännen kautensa, halusi lähteä kokeilemaan rajojaan vielä KHL-jäille.

Santala kuului kuluvalla(kin) kaudella Sveitsin pääsarjan ehdottomiin ykköstähtiin, sillä hän nakutti ennen sopimuksen purkamista 29 otteluun tehot 12+21.

Kyseessä on siis merkittävä menetys Klotenille ja monet ovatkin kummastelleet Santalan siirtoa nimenomaan tässä vaiheessa uraa ja kesken kauden.

Jatkosopimusneuvottelut olivat käynnissä – tuli puskan takaa

Seurajohto ei kuitenkaan halunnut toimia esteenä kokeneen suomalaisen haluille lähteä kokeilemaan KHL:ssä, jossa hän ei aiemmin urallaan ole pelannut.

– Ei ole mitään järkeä pitää pelaajaa vasten tahtoaan, Klotenin GM:nä toimiva Pascal Müller kommentoi Swisshockeynews.ch-sivuston haastattelussa.

Müller kuitenkin myöntää Santalan pyynnön tulleen täysin puskan takaa etenkin, kun osapuolet kävivät neuvotteluita jatkosopimuksesta.

Iltalehti kertoo omiin lähteisiinsä nojaten, että Santala olisi siirtymässä Metallurg Magnitogorskiin, siis KHL:n hallitsevan mestarin riveihin.