H-hetki lähenee koko ajan ja Nuorten Leijonien MM-kullan puolustaminen käynnistyy tasan tarkkaan tunnin kuluttua.

Jännitys on varmasti tapissaan, sillä kyseessä on todella iso turnaus niin koko joukkueelle kuin yksilöille siellä sisällä. Etenkin niillä kavereilla, jotka vielä odottavat varatuksi tulemista NHL:ään, riittää näytettävää. Joukkue toki tulee ensimmäisenä.

– Vuoden 2016 MM-turnaus oli loistava suomalaisille ja luonnollisesti me haluamme toistaa saman tempun. Me haluamme voittaa jälleen, Juuso Välimäki, jota on ennustettu ensi kesänä ykköskierroksen varaukseksi, paaluttaa NHL.com:lle.

”Asiat tehdään Suomessa oikein”

Välimäki ymmärtää erittäin hyvin myös sen, että millainen merkitys turnauksella on hänelle henkilökohtaisella tasolla.

– Tämä on myös henkilökohtaisella tasolla minulle iso turnaus. Paljon on silmäpareja, jotka ovat tulleet katsomaan minua. Yritän vain keskittyä tekemään parhaani ja auttaa joukkuetta voittamaan.

Yhä useampi suomalaisnuorukainen nousee nykyisin NHL:ssä ykköskierroksen varaukseksi ja nyt niitä kavereita on ennustettu ensi kesällä jopa neljä, joissain paikoissa enemmänkin.

– Mielestäni Suomi menee oikeaan suuntaan. Vuosi 2016 oli loistava, kun tuli MM-kultaa alle 18-vuotiaista ja alle 20-vuotiaista sekä myös Draft sujui erinomaisesti. Näen, että asiat tehdään Suomessa yksinkertaisesti oikein.