Nuorten Leijonien synkkä alku MM-kisoissa näkyy eri tilastoissa.

Joukkue on kahden avauspelin jälkeen yhä nollassa pisteessä, kun sekä Tshekki että Tanska onnistuivat yllättämään hallitsevan mestarin.

Tappiot näkyvät ikävästi Suomen tilastoissa. Joukkue on alkukierrosten jälkeen turnauksen toiseksi tehottomin joukkue: Nuoret Leijonat on osunut maalipuiden väliin kahdessa avauspelissä 5,08 prosentin tarkkuudella. Takana on ainoastaan Slovakia, joka jäi maaleitta avauspelissään.

Turnauksen tehokkain joukkue on Venäjä, joka on iskenyt maaleja 21,5 prosentin varmuudella.

Tehottomuus on näkynyt erityisesti Suomen ylivoimalla. Joukkue ei tehnyt avauspeleissään vielä yhtään osumaa miesylivoimalla. Sen myötä joukkue on turnauksen jaetulla viimeisellä paikalla erikoistilannetilastoissa.

Omissa kolisee

Nuorten Leijonien maaliin on pommitettu alkukierroksilla osumia sen sijaan kovalla prosentilla. Suomen maalivahtipeli on vasta turnauksen kahdeksanneksi parasta. Veini Vehviläinen sekä edellispelissä osan pelannut Karolus Kaarlehto ovat pysäyttäneet kiekot 87,5 prosentin varmuudella.

Suomi kohtaa seuraavassa pelissään turnauksen parhaat maalivahdit. Ruotsin torjujat ovat pysäyttäneet kiekot kahdessa avauspelissään 95,45 prosentin varmuudella.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat torstain ja perjantain välisenä yönä klo 00.30 alkaen.