Tanska pöllytti eilen Suomea nuorten MM-kisoissa lukemin 3-2. Tanskan voitto tarkoitti Nuorille Leijonille samalla myös sitä, että jatkopaikka ei ole enää varsinaisesti omissa käsissä.

Tanskan voitto oli koko kiekkoa seuraavalle kansakunnalle shokeerava. Vastaavanlaisia tilanteita on nähty nuorten kisoissa harvoin, joten omalla tavallaan juuttien voitto meni historian kirjoihin.

Nöyryytyksiä nähty ennenkin

Kisahistorian yksi pahimpia nöyryytyksiä nähtiin vuonna 1998, kun Kazakstan yllätti jääkiekon suurmaan, Kanadan. Se voitti kamppailun lukemin 6-3. Kyseessä oli tosin taistelu turnauksen seitsemännestä sijasta, joten Kanadalla ei ollut juuri mitään pelissä.

Samaisena vuonna Sveitsi voitti Ruotsin puolivälierässä, ja Tshekin pronssiottelussa, mikä oli melkoinen ihme tuohon aikaan.

Myös Valko-Venäjä on innostautunut yllättämään isompiaan. Kaksi merkittävintä tällaista nähtiin Yhdysvaltoja (2005) ja Suomea (2007) vastaan. Yhdysvallat on ollut ottavana osapuolena myös tämänkin jälkeen, sillä Slovakia voitti maan vuoden 2009 neljännesvälierissä.

Myös seuraavan vuoden välierissä nähtiin yllätys, kun Sveitsi voitti Venäjän jatkoajan jälkeen lukemin 4-3.