Nuorten Leijonien otteet alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ovat huolestuttavat. Kolmesta ottelustaan kolme tappiota ottanut joukkue on esiintynyt alkulohkossaan heikommin kuin yksikään Suomen U20-joukkue aiemmin.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisoja on pelattu virallisesti vuodesta 1977 lähtien, ja turnausmuodot ovat olleet toki erilaisia. On kuitenkin tyly fakta, ettei Nuorien Leijonien joukkue ole koskaan aiemmin pelannut näin huonosti turnauksen alkulohkossa.

Edes vuodet 2009 ja 2015 eivät vedä vertoja

Alle 20-vuotiaiden kisahistoriassa Suomen huonoimmat esitykset aiemmin alkulohkossa ovat olleet vuoden 2009 ja 2015 MM-kisoissa. Kyseisinä vuosina saldoksi muodostui neljä pistettä yhden varsinaisen peliajan voiton ja yhden voittolaukauskilpailutappion jälkeen.

Tämän vuoden turnauksessa Suomella on vielä mahdollisuudet jatkopaikkaan, mutta ne eivät ole enää omissa käsissä. Leijonapaidat voivat saavuttaa alkulohkossaan maksimissaan kolme pistettä.

Kolmea heikointa alkulohkovaihetta yhdistää myös yksi tekijä: kaikki turnaukset on pelattu pienessä kaukalossa Kanadassa.