Dallas Stars pelaa nyt toista vuotta putkeen niin sanotulla kahden ykkösvahdin systeemillä ja se tuo melkoisen määrän ylimääräistä työtä valmennusjohdolle.

Starsi päävalmentaja Lindy Ruff avaakin Dallas Morning Newsille, että millaisen prosessin he käyvät muun valmennusjohdon kanssa lävitse ennen jokaista ottelua, kun he päättävät aloittavan maalivahdin Kari Lehtosen ja Antti Niemen välillä.

– Yritämme katsoa tilannetta ottelu ottelulta, tietäen, että Antti on pelannut paremmin kotona ja Kari vieraissa, Ruff aloittaa maalivahtitilanteen, ja valintojen taustalla olevien asioiden, läpiperkaamisen.

– Me käymme tämän prosessin lävitse päivää ennen jokaista ottelua, punniten eri vaihtoehtoja, katsoen heidän tilastojaan ja sitten yrittäen tasapainottaa sen.

Pelisysteemin muuttaminen auttoi – huomattava parannus

Koko Dallas Starsin joukkueelle alkukausi oli todella vaikea ja itse asiassa joukkueen suomalainen maalivahtikaksikko sai valtaosan kehuista joukkueen voittojen takana.

Tilastot eivät kuitenkaan olleet mairittelevia, kunnes Stars teki jonkinasteisen pelitapamuutoksen.

Kelkka kääntyi siinä kohtaa ja viimeisten 12 ottelun ajan Stars on saanut nautti NHL:n kymmenenneksi parhaasta maalivahtipelaamisesta, mitä tulee torjuntatilastoihin.