NHL-seura Colorado Avalanchen kausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo. 37 sarjaottelustaan se on voittanut vain kahdeksan varsinaisella peliajalla. Joukkue on nyt myös neljän ottelun tappioputkessa.

Colorado kohtasi aamuyöstä Suomen aikaa Vancouver Canucksin vieraskaukalossa ja joukkue sai poistua jälleen tappio niskassaan pukukopin suojiin. Tällä kertaa isäntäjoukkue oli vahvempi maalein 3-2. Ottelussa iloa suomalaissilmin toi Mikko Rantasen upea ylivoimaosuma. Suomalaisnuoren maalin voit katsoa täältä.

– Tuska on tällä hetkellä aika käsin kosketeltavaa, Mikko Rantanen kuittasi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

– Kaikki kunnia vastustajille, mutta kyllähän me hävitään nämä ottelut ihan itse tällä hetkellä. Aina, kun on kolmas erä ja peli on tasan, niin me tehdään jotakin tyhmää, millä hävitään peli. Ja niin se ei saa olla, Rantanen jatkoi.

”On istuttu aika paljon boksissa”

Ei tarvitse kuin vilkasta Coloradon tilastoja, niin huomaa, ettei muun muassa joukkueen alivoimapelaaminen ole toiminut. Joukkue on sarjan surkeimpia alivoimajoukkueita ja turhia jäähyjä tulee aivan liikaa.

– On istuttu aika paljon boksissa, ja sillä tavalla ei tässä liigassa voita. Ylipäätään, jos et ole erikoistilanteissa hyvä, niin et voi voittaa. Siihen ne pelit aina lopulta kuitenkin menevät.

Coloradon tappioista huolimatta, yksi tämän kauden väriläiskistä on ollut suomalaislupaus Rantanen. 20-vuotias hyökkääjä on tehnyt 32 otteluun tehopisteet 6+11=17. Seuran sisäisessä pistepörssissä nuorukainen on sijalla neljä.

Ylen alkuperäiseen juttuun pääset tästä.

Lähde: Yle