Carolina Hurricanesin suomalaiskaksikko Teuvo Teräväinen Sebastian Aho tuntuu parantavan yhteispeliään kauden edetessä.

Vaikka hurrikaanilauman peli ailahtelee ja joukkue on juuttunut hiljalleen sarjan tyvipäähän, on sekä Ahon että Teräväisen peli pysynyt pitkin kautta hyvällä tasolla.

Aho on tällä hetkellä komeassa neljän pelin pisteputkessa. Teräväinen on kirjauttanut tehoja jo viidessä pelissä putkeen.

Aho nousi keskiviikkoyönä Carolinan valopilkuksi kotitappiossa New Jersey Devilsiä vastaan. Nuori taituri iski kauden kahdeksannen maalin komealla suorituksella. Aho sai painettua kiekon vielä heittäytymällä maaliin.

– Aho taisteli ja seurasi irtokiekon maaliin. Mutta muuten emme saa tarpeeksi maalitilanteita. Muidenkin pitää maksaa hinta maalinteosta, NHL-valmentaja Bill Peters kehaisi ja kritisoi samassa lauseessa.

Arvokas kaksikko

Myös NHL.com nostaa suomalaiskaksikon esille alkukauden onnistujina. Sarjan verkkotoimitus esittelee Ahon ja Teräväisen kaksikkona, joka on arvoaan parempi valinta suosittuihin fantasiamanageripeleihin. Molemmat pelaavat ylivoimaa ja ovat isossa roolissa Hurricanesin hyökkäyspelissä.

Iso vastuu näkyy tehoissa. Aho on noussut NHL:n tulokkaiden pistepörssissä jo seitsemänneksi. Nuori hyökkääjä on iskenyt nyt 37 otteluun tehot 8+13=21.

Teräväinen on pelannut lähes identtisellä pistetahdilla. 22-vuotias hyökkääjä on kerännyt 37 peliin pisteet 9+11=20.