”Marko, Marko, Marko”. Jokereiden kannattajapäädyn toive maanantain rangaistuslaukauskilpailussa oli yllättävän selvä.

Huuto viittasi isokokoiseen hyökkääjä Marko Anttilaan, joka on noussut alkukaudesta hieman yllättäen KHL-seuran suurimpien onnistujien joukkoon. Vaikka Anttilaa ei nähty ampumassa toiveista huolimatta rankkaria, pelasi laituri jälleen pirteästi Lada Togliattia vastaan.

Voi jo nyt sanoa, että Jokerit on saanut Anttilasta todellisen kultakimpaleen joukkueeseensa. Uransa ensimmäistä kauttaan Jokereissa pelaava Anttila on hyvä alempien ketjujen pelaaja, mutta hänestä on paljastunut ennen kaikkea kiinnostava hahmo sekä persoona.

Anttilaa kun ei voi olla huomaamatta kaukalossa. Miehellä on pituutta hurjat 203 senttiä, minkä takia meno kaukalossa näyttää välillä sympaattiselta koheltamiselta. Vaikka välillä tuntuu, ettei maisema vaihdu millään, on Anttila yllättävän tehokas omassa luistelussaan.

Kömpelön näköisen liikkumisen takaa löytää yllättävän järkevä pelaaja, joka on ansainnut paikkansa Jokereista työmoraalillaan ja tunnollisella kahden suunnan pelaamisella. Samalla hänestä on muodostunut jo nyt selkeä kannattajien suosikki.

Nöyryytti SKA-tähteä

Anttilan vahvuus nähtiin torstain SKA-pelissä, kun suomalaishujoppi vei kiekon Venäjän maajoukkuepakki Jegor Jakovleviltä naurettavan helposti.

Tilanne kuvastaa hyvin ”Lempäälän jätin” pelisilmää. Isokokoinen hyökkääjä antoi toisessa erässä ison paineen päätykiekon perään sännänneen Jakovlevin niskaan.

Kun avauserässä sama tilanne oli päättynyt 203-senttinen hyökkääjän taklaukseen, päätti SKA-pakki ottaa varman päälle ja kiekon ottamisen sijaan hän valmistautui vain taklauksen vastaanottamiseen.

Anttila tajusi tämän ja nappasi kiekon hölmistyneeltä venäläispakilta. Vaikka ketjukaveri ei onnistunut nopeasti rakentuneesta avopaikasta, meni Jakovlevin peli täysin sekaisin tilanteen jälkeen. Lopulta ilta päättyi noloon sukeltamisjäähyyn, minkä jälkimainingeissa Jokerit iski taiston voittomaalin.

Yksittäinen tilanne kuvastaa hyvin, minkä takia Anttilasta on helppo pitää. Monipuolinen peli on katsomoon katsottuna viihdyttävää, mutta samalla yllättävän tehokasta.

Isokokoisesta hujopista tuskin koskaan pistetykkiä KHL:ään, mutta jo nyt hän on jarruketjun roolissa sekä alivoimalla koko sarjan eliittiä. Pelkästään valtavan mailansa ansiosta hyökkääjä blokkaa älyttömän kokoisen kaistaleen siniviivasta.

Kahden vuoden jatkosopimus Anttilan kanssa on mieluinen uutinen Jokereille. Mikäli seuran markkinointitiimi hyödyntää saumansa, on sympaattisella hujopilla kaikki ominaisuudet nousta jo tässä ajassa kannattajien uudeksi kulttipelaajaksi.