© Kuva: Getty Images

Erikoinen näkemys Jesse Puljujärven kohtelusta: ”He ovat tehneet kaikista inhimillisimmän teon”

Edmonton Oilers tiedotti maanantaina, että suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi on lähetty AHL-seura Bakersfield Condorsiin.

AHL:ään lähettämisen kanssa oli toimittu lukuisten ihmisten mielestä liian hitaasti. Nyt kuitenkin Edmonton Journalin toimittaja toi asiaan oman näkemyksensä.

Hänen mukaan Puljujärven tilanne ei olisi helppo kenellekään 18-vuotiaalle, varsinkaan jos opeteltavana olisi uusi kielikin.

– Hänen opetellessaan uutta kieltä lähes nollasta, piti samalla tutustua uuteen kaupunkiin ja sen tapoihin. Ja hän on vasta 18-vuotias lapsi toisella puolella maailmaa, kaukana kotoaan ja vanhemmistaan.

Tällainen yhtälö ei varmastikaan olisi kenellekään nuorukaiselle helppo yhtälö. Tämän lisäksi hän ei ole kielitaidon vuoksi varmastikaan ymmärtänyt läheskään kaikkea, mitä valmentaja on hänelle yrittänyt sanoa. Puljujärvi ei ole myöskään osannut vastata valmentajalleen takaisin. Edmonton Journalin toimittajan mukaan hän sai kuitenkin kieliopetusta Oilersissa, mutta tiedossa ei ollut, saako hän sitä farmissa.

Tuohon todettakoon sen verran, että joukkueen suomalaishyökkääjä Jere Sallisesta on varmasti apua tällaisessa tilanteessa.

Uusi ympäristö, uudet tavat – kerrankin ei kiirehditty

Yhdeksi asiaksi nousi myös pieni kaukalo ja matkustaminen. Vaikka Pulju onkin jo Suomessa pelannut SM-liigaa, ei hän ole koskaan kokenut vastaavaa. NHL:ssä matkustetaan tiheään tahtiin, minkä lisäksi asutaan lukuisissa hotelleissa ja pelataan pienessä kaukalossa. Tässä kaikessa on paljon totuttelemista pienen ajan sisään.

Edmonton Journalin jutussa sanotaan myös, että kerrankin Oilers oli tekemättä virhettä nuoren pelaajan kanssa. Puljujärveä ei väkisin tungettu jatkuvasti kokoonpanoon, johon hän ei ollut valmis. Kerrankin nuoren suomalaisen kanssa toimittiin rauhassa.

– Ei, Edmonton Oilers ei ”pilannut” Puljujärveä. Jos he ovat jotain tehneet, niin he ovat tehneet kaikista inhimillisimmän teon: he ovat antaneet hänen elää jonkinmoista 18-vuotiaan elämää. Eikö se ole asianmukaista kehittämistä?

Kyseisen toimittajan mielipiteitä voi kuitenkin monessakin mielessä kyseenalaistaa, sillä Puljujärven kohtelu oli muun muassa loppua kohden hyvin erikoista. Sellainen toiminta ei palvellut enää ketään.