© Kuva: Getty Images

Kasperi Kapanen voi lyödä itsensä läpi ihan uudessa roolissa – ”Se on tulevaisuuteni”

Kasperi Kapasen tilanne puhuttaa Torontossa.

Sportsnetin jututtamien kykyjenetsijöiden mukaan Kapasen pitäisi jo pelata NHL:ssä eikä AHL:ssä. Fakta on kuitenkin se, että tällä kaudella Kapanen on saanut AHL:ssä vyölleen 31 ottelua. NHL:ssä pelejä on tullut tasan nolla.

Kapasen lähtökohdat ovat hyvät. Vuoden 2014 draftissa Kapanen huudettiin numerolla 22. Vuoden 2016 Nuorten MM-kisoissa Kapanen ratkaisi jatkoaikamaalillaan mestaruuden Suomelle. Ja sitten on tietysti nimi. Isä Sami Kapanen kyllä muistetaan edelleen rapakon tuolla puolen.

Mistä sitten kiikastaa?

– Nuori pelaaja, jolla on taskussaan hyvä varausnumero ja jolla on hyökkäyspään taitoa, haluaa keskittyä pisteiden tekemiseen ja henkilökohtaisten tilastojen kohentamiseen, Toronton AHL-joukkueen päävalmentaja Sheldon Keefe sanoi Sportsnetille.

– Mutta hänellä on huippuluokan ominaisuus – nopeus. Sitä voi pelissä käyttää niin moneen muuhunkin asiaan kuin vain pisteiden tekemiseen.

Nyt alkaa näyttää siltä, että Kapasen rooli on muuttumassa päälaelleen, mikäli hän haluaa lyödä itsensä läpi NHL:ssä. Toronto Maple Leafsissa on yksinkertaisesti Kapasta parempia hyökkäyspään pelaajia, joten oma lokero on etsittävä pelin toiselta osa-alueelta.

– Tämä on ensimmäinen vuoteni (kun pelaan alivoimaa). Mielestäni olen tehnyt hyvää työtä, Kapanen sanoi Sportsnetille.

– Minusta taitaa tulla tätä menoa alivoimapelaaja. Se on tulevaisuuteni.