© Kuva: Getty Images

Oilers-tähti tukee Jesse Puljujärveä: ”Vaikea paikka – kaikki viedään 10 sekunnissa”

Edmonton Oilersin saksalaistähti Leon Draisaitl tietää tasan tarkkaan, mitä suomalaislupaus Jesse Puljujärvi käy läpi tuoreen farmikomennuksen myötä.

Draisaitl koki kaksi kautta sitten omakohtaisesti saman kohtalon. Silloin nuorukainen passitettiin kesken vaikean debyyttikauden hakemaan vauhtia ja itseluottamusta farmista.

Vaikka ratkaisu oli kova, kannatti se. Draisaitl on ollut AHL-visiittinsä jälkeen nyt kaksi kautta Oilersin kantavia voimia. Hyökkääjä on nakuttanut jo tällä kaudella komeat 15 maalia.

Oman kokemuksensa myötä Oilers-nuorukainen ymmärtää, ettei Puljujärven tapaus ole helppo

– Hänestä tulee vielä loistava pelaaja. Mutta vielä ei ole hänen aikansa, Draisaitl muotoilee Edmonton Journalin mukaan.

– Hän pelasi nyt jo pelejä, jossa hän oli todella hyvä. Kun myös muut joukkuekaverit onnistuivat, hän ei saanut sellaista peliaikaa, mitä hän toivoi. Hän pääsee farmissa isoon rooliin ja saa itseluottamuksensa takaisin. Katsotaan, mitä sitten tapahtuu.

NHL-unelma viedään käsistä

Farmikomennus kesken kauden ei ole henkisellä puolella välttämättä mikään helppo juttu. Mikäli pelaaja tottuu jo avauskaudella NHL-tähden elämään, vaatii AHL:n bussireissut uudenlaista asennoitumista.

Draisaitl muistelee tilanteen olleen vaikea paikka.

– Se ei ole helppo tilanne nuorelle pelaajalle, jonka tavoite NHL on. Sitä elää unelmaa ja yhtäkkiä kaikki viedään käsistä 10 sekunnissa. Se vaatii aikansa, että tilanteen yli pääsee ja tajuaa, että ratkaisu on silti uran kannalta paras vaihtoehto.

Vaikka tilanne on varmasti uusi myös Puljujärvelle, lähettää saksalainen suomalaiselle lämpimät terveiset. AHL-kaukaloista löytyy paljon tärkeää oppia tulevia vuosia varten.

– Kaikki Oilersin organisaatiossa ymmärtävät, kuinka hyvä pelaaja hänestä tulee, Draisaitl kiteyttää.