Toronto Maple Leafsin suomalaistykki Leo Komarov on viihtynyt tutussa roolissaan.

Jos suomalaishyökkääjä mässäili viime kaudella maaleilla, on rooli muuttunut tällä kaudella piirun verran puolustavammaksi. Komarov rouhii ja tekee kaukalossa tilaa Maple Leafsin nuorille tähdille.

– Meillä oli viime vuonna yksi kenttä. Nyt meillä onkin kolme ratkaisuihin pystyvää kenttää. Jos meidän kenttä pelaa hyvin, meillä on myös kaks muuta kenttää, jotka voivat voittaa pelin, Komarov summaa Leijonat.comille.

– Vastuu on tavallaan siirtynyt muille. Peliaika on kuitenkin ihan samanlainen, mutta enemmän puolustuksessa.

Miltä uusi rooli on tuntunut?

– Tämä on samanlainen rooli, mitä mulla on aina ollut. Joten tämä ei ole ollut niin ihmeellistä. Rooli on ihan kuin mulle tehty!

Peliaika on silti suomalaisella ollut läpi kauden tutun iso. Komarovin tärkeyttä kuvaa se, että suomalainen rehkii ylivoimaa, alivoimaa sekä viisikoin. Auston Matthewsin, William Nylanderin tai Mitch Marnerin rinnalla seura tarvitsee rehellistä raatajaa.

– Vastuuta tulee vaikka kuinka paljon. Se vaan riippuu siitä, paljon jaksaa kantaa sitä. Siinä mielessä tää on ihan mukavaa hommaa.

– Sitä haluaa aina pelata ja tehdä myös pisteitä. Niitä ei ole tällä kaudella tullut niin paljon kuin olisin halunnut. Mutta kun kattoo sarjataulukkoa, on tämä parempi kuin viime vuonna. Silloin oltiin viimeisiä.

Maple Leafs taistelee tänä vuonna tiukasti paikoista pudotuspeleihin. Joukkue on kiinni viimeisissä paikoissa kevään tosipeleihin. Se on iso motivaattori myös Komaroville.

Kimmo Romanoff, Toronto