AHL:ssä tällä hetkellä kiekkoileva Jesse Puljujärvi on yllättänyt monet, joista yksi on edmontonilainen blogisivusto Lowetide.

18-vuotias hyökkääjä saapui rapakon taakse kovin odotuksin, mutta NHL:ssä homma ei lähtenyt välittömästi kulkemaan. Niinpä Puljujärvi lähettiin farmiin, jossa hän saa nyt suuresti vastuuta.

– Olemme tekemisissä täydellisemmän pelaajan kanssa kuin olemme ajatelleet. Joillakin pelaajilla on kuudes aisti (kuten Rick Middletonilla ja Jere Lehtisellä oli) ja uskon, että Jesse Puljujärvellä on myös, sivusto hehkuttaa.

Jos jotkut eivät muista Lehtistä, oli hän erinomainen kahdensuunnan pelaaja, joka oli keskeinen osa Dallas Starsin huippuketjua. Samassa kentällisessä viilettivät nimittäin Mike Modano ja Brett Hull. Suomalaislegendan osaamisesta kertoo muun muassa se, että hän voitti kolmesti Selke -palkinnon, joka jaetaan NHL:n parhaalle puolustustavalle hyökkääjälle.

Monipuolinen Puljujärvi – kuin Mats Sundin

Lehtinen ei ole kuitenkaan ollut ainut pelaaja, johon Puljujärveä verrataan. Hänessä on nimittäin myös paljon samaa kuin ruotsalaislegenda Mats Sundinissa.

– Iso hevonen näyttää ja pelaa kuin Mats Sundinin klooni. Hänellä on neljä vahvuutta: koko, taito, luistelu ja laukaus. Hänellä on kaikki työkalut olla dominoiva hyökkäyspään pelaaja, yhdistettynä huippuluokan taidoilla ja raa’aalla voimalla, sivusto kirjoittaa.

Suomalaishyökkääjän kanssa ei tarvitse kuin odotella. Tästä nuorukaisesta kuullaan vielä NHL-jäillä, mutta ei kiirettä – hän on vasta 18-vuotias.

Lähde: Lowetide