Kommentti: Ei pelkkä ilmaveivisankari – Kalle Kossilan hiljainen polku NHL:n porteille

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

 

Keskiviikkona Pohjois-Amerikasta paukahti mielenkiintoinen uutinen ilmoille, kun 23-vuotiaan Kalle Kossilan kerrottiiin nousevan ensimmäistä kertaa NHL:n puolelle. Mutta kuka hän on?

Hänen nimensä ei ole kovin tunnettu, varsinkaan Suomessa. Eikä siitä olisi kuullut ne harvatkaan, ellei kyseinen pelaaja olisi tehnyt tammikuussa uskomatonta ilmaveivimaalia.

Tuntemattomuus johtuukin siitä, ettei hän ole aikuisiällään pelannut Suomessa.

180-senttinen ja 79-kiloinen Kossila on hyökkääjä, joka pelasi nuorena pääkaupunkiseudun joukkueissa. Espoon Bluesista hän ponnisti kaudeksi 2012-13 yhdyvaltalaisen St. Cloud Staten yliopistojoukkueeseen, jossa syntyi tehoja lähes piste per peli -tahdilla aina viime kauden loppupuolelle saakka.

Kauden 2015-16 lopulla hän pääsi jo tutustumaan AHL:n vauhtiin, kun hän allekirjoitti kaksivuotisen pelaajasopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Pelejä kertyi tällä erää farmijoukkue San Diego Gullsissa kuuden ottelun ja neljän tehopisteen (2+2) verran.

Tällä kaudella Kossila on puolestaan loistanut AHL:ssä. Pelaajalla on takanaan 33 ottelua tehoin 9+18=27, jonka lisäksi hän oli vielä ennen viime ottelua kahdeksan ottelun pisteputkessa. Tämän lisäksi plus/miinus-tilastossakaan ole moittimista, sillä se on upea +20.

Onkin kieltämättä selvää, että Kossila on noussut omia teitään pitkin NHL:n porteille. Tuli hän suomalaisille tutuksi ilmaveivillä tai ei, on hän kovalla työmoraalillaan raivannut tiensä jääkiekkomaailman huipulle.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?