Växjö Lakersissa pelaava kiekkotähti Ville Leino haaveilee pienistä asioita. Persoonallinen taituri antoi ruotsalaismedialle sympaattisen haastattelun elämänsä unelmista.

Leino on koko SHL:n parhaiten palkattu pelaaja. Syynä tähän on se, että suomalainen saa yhä reilu miljoona euroa vuodessa Buffalo Sabresilta korvauksia. NHL-seura osti muutama vuosi takaperin suomalaisen sopimuksen ulos – se tuo kiekkotähdelle vielä kovat tulot.

SHL:n kanssa Leino on silti tosissaan. Växjön tasokas nippu on yksi koko sarjan suursuosikkeja. Seuran hyökkäys vilisee nimimiehiä.

– Minua motivoi voittaminen. Ei ole niin tärkeää, teenkö itse 20 vai 50 pistettä – haluan vain voittaa pelejä! Pelasin sekä KHL:ssä että Buffalossa surkeissa joukkueissa. Siellä ilmapiiri oli stressaantunut ja tiukka. Täällä on mukava olla, Leino kertoi Aftonbladetille.

Kiekkouran ulkopuolella suomalainen haaveilee pienistä arjen iloista. Kun Aftonbladet kysyi kiekkotähden unelmista, sai ruotsalaismedia yllättävän vastauksen.

– Olisi hienoa, jos voisi mennä jouluksi kotiin tai juhlia vuoden vaihtumista. Jos voisi juoda kaljaa silloin kun haluaa. Elää tavallisen ihmisen elämää. Koska sitä ei voi viettää silloin, kun pelaa jääkiekkoa, Leino pohti.

Samaan hengenvetoon hyökkääjä muistutti saaneensa jääkiekolta paljon.

– Tämä ei ole tasaista elämää. Välillä tuntuu, että olen täyttä paskaa. Ja välillä taas paras kaikista. Mutta pidän siitä, Leino kiteytti.