Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask esiintyy viikonloppuna ensimmäistä kertaa urallaan NHL:n tähdistöottelussa. Rask on urakoinut tällä kaudella 41 ottelua Bostonin 52 ottelusta. Tästä huolimatta Rask oli innoissaan lähdössä tähdistötapahtumaan, vaikka lepokin olisi varmasti ollut tarpeen.

– Menen sinne vain pitämään hauskaa. Yritän myös levätä mahdollisimman paljon, ja nauttia kokemuksesta.

– Se on ikäänkuin loma, jossa on mukana hieman jääkiekkoa, Rask sanoi Boston Heraldille torstaina.

Maalivahdeille ei ole luvassa varsinaisesti lepoa, sillä tähdistöottelu pelataan kolmella kolmea vastaan. Vaikka peli ei ole kaikkein totisinta, saavat maalivahdit taatusti venyä kiekkojen eteen useaan otteeseen. Voittavalle joukkueelle on tarjolla miljoonan dollarin rahapalkinto, joten aivan läpsyttelyksi homma tuskin menee.

– Tietenkin täytyy yrittää voittaa. Isot rahat ovat jaossa siinä ottelussa, oli Rask sanonut virnistäen.

Ei liikaa kuormaa

Bostonin kannattajat ovat taatusti huolissaan tähtivahtinsa jaksamisesta. Boston taistelee pudotuspelipaikasta, joten Raskilta vaaditaan keväällä huippuotteita. Aika ajoin tällä kaudella Rask ei ole ollut aivan parhaassa terässä. Juuri ennen tähdistöviikonloppua suomalainen kärsi muun muassa migreenioireista kesken ottelun. Väsymyksestä ei ole kuitenkaan maalivahdin itsensä mukaan kyse.

– Olen pelannut paljon, mutta olen saanut huilattua hyvin pelien välissä. Kuormaa ei ole ollut liikaa.

– Enemmänkin tarvitsen mentaalista taukoa, Rask sanoi.