Entinen NHL-tähti Jere Lehtinen ymmärtää suomalaislupaus Jesse Puljujärven AHL-komennuksen.

Yleinen mielipide kiekkopiireissä on ollut se, että Puljujärven lähettäminen farmiin oli iloinen uutinen suomalaiselle. Samaa mieltä on myös Leijonien GM:nä toimiva Lehtinen.

– Nuori kaveri tarvitsee pelejä. Hänen pitää nyt saada paljon peliaikaa. Nyt se ei ollut mahdollista Edmontonissa, mikä on ymmärrettävää. Heillä on kuitenkin laadukas hyökkäys NHL-ryhmässä, Lehtinen kertaa Leijonat.comille.

Oilers on varannut viime vuosina paljon taitavia superlupauksia hyökkäykseensä. Sen myötä kokoonpanoon murtautuminen ei ole helppoa.

– Siellä on myös paljon nuorukaisia, jotka ovat käyneet aikanaan saman AHL-polun. Ja nyt he ovat isossa roolissa Oilersissa. Joten eiköhän heillä ole selkeä suunnitelma myös Jessen suhteen, Lehtinen lisää.

Ei vielä valmis

Puljujärven kohdalla unohdetaan usein, että kyse on vasta 18-vuotiaasta kiekkolupauksesta. Sen myötä odotukset lähtevät helposti laukalle.

– Tuossa iässä on jo paljon vahvuuksia, mutta samalla pelissä on myös puutteita. Mitä enemmän pelaa, sitä paremmin sitä kehittyy myös kokonaisvaltaisena pelaajan, Lehtinen muistuttaa.

Resepti lupaavan kiekkoilijan kehittämiseen on yksinkertainen. Oilersin tehtävä on antaa suomalaiselle rooli, jossa on varaa myös mokailla.

– 20 minuuttia alle 10 minuutin sijaan on kuitenkin aika iso asia, kun pelaat monta peliä putkeen. En usko, että pieni kaukalo tuottaa niinkään ongelmia – nuoren pelaajan täytyy kehittyä ja saada tilaa kokeilla, Lehtinen kiteyttää.