Maajoukkuepelaajia kartoitetaan kevään MM-kilpailuja ajatellen, ja turnauksia pelataan päällekkäin SM-liigan kanssa. Tämä sotkee monien seurojen tilanteita, kun he menettävät hetkeksi parhaimpansa maajoukkueen matkaan.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki myöntää, ettei kyseinen tilanne ole hyvä. Hän on itse toiminut SM-liigassa valmentajana, joten hän näkee myös asian toisen puolen.

– Kaikki ymmärtävät, ettei se ole hyvä asia. Onneksi ensi vuonna on olympiatauko. Kyllä tästä on paljon keskusteltu. Ymmärrän todella hyvin seuravalmentajia, sillä olen ollut itse samassa tilanteessa, Marjamäki kommentoi medialle Leijona-lounaalla maanantaina.

Jos tilanteesta kärsii valmentajat ja seurajoukkueiden fanit, niin kärsii tilanteesta myös pelaajat, jotka haluaisivat pelata molemmissa joukkueissa.

– Pelaaja joutuu välillä huonoon tilanteeseen, kun hän haluaa pelata seurassa, joka maksaa palkkaa, mutta haluaa pelata myös maajoukkueessa, Marjamäki sanaili.

Ruotsin EHT-turnaus järjestetään Göteborgissa 9.-12. helmikuuta. Suomi pelaa turnauksen ensimmäisenä päivänä ottelun Pietarissa Venäjää vastaan.