Leijonajohto aloittaa hiljalleen ensi kevään maajoukkuepelaajien kartoittamisen. Joukkueen GM Jere Lehtinen paljasti Leijonat.comille ottavansa ensimmäistä kertaa yhteyttä suomalaisiin NHL-tähtiin alkukeväästä.

Lehtinen sekä leijonavalmennus matkustavat maaliskuussa viikoksi Pohjois-Amerikkaan. Silloin tarkoitus on kartoittaa mahdollisimman paljon suomalaispelaajia.

– Siitä on tulossa hyvä reissu. Se on tiukka rutistus – joka päivä on tarkoitus nähdä yksi peli, Lehtinen avaa Leijonat.comille.

NHL:n sarjataulukko elää päivittäin, mutta varsinkin tyvipäästä löytyy muutama seura, jotka ovat hiljalleen putoamassa pudotuspelivauhdista.

Onko NHL-pelaajiin otettu vielä yhteyttä?

– World Cup oli tuoreeltaan syksyllä, minkä myötä on annettu pelaajien olla nyt rauhassa. Nyt alamme olla yhteydessä ennen reissua ja kerromme meidän suunnitelmista. Kun ollaan siellä, yritetään käydä pelaajia mahdollisimman hyvin läpi, Lehtinen kertoo.

Mitä todennäköisimmin Leijoniin on vapautumassa tänäkin keväänä NHL-pelaajia. Esimerkiksi Mikko Rantasen Colorado Avalanche on käytännössä jo pudonnut pudotuspelitaistosta. Myös Patrik Laineen ja Joel Armian Winnipeg Jetsillä on vaikeaa.

– Tietysti me toivomme, että kaikki suomalaiset pääsisivät pudotuspeleihin ja pelaisivat pitkään. Se on kuitenkin Suomi-kiekon kannalta paras tilanne. Vasta kun pelit loppuvat, alamme ottaa konkreettisesti esille eri mahdollisuuksia, Lehtinen muistuttaa.