Leijonien GM:nä toimiva Jere Lehtinen on seurannut suomalaisnuorukaisten vahvaa NHL-kautta mielissään.

Suurin huomio on keskittynyt Winnipeg Jetsissä säkenöivään Patrik Laineeseen. Sen taustalta esille on ponnahtanut kuitenkin yllättäviä onnistujia. Esimerkiksi Sebastian Ahon, Mikko Rantasen sekä Artturi Lehkosen kaudet ovat olleet mahtavaa seurattavaa.

NHL-legenda Lehtinen nostaa esille juuri Lehkosen hurjan syksyn Montreal Canadiensissa. Tempun arvoa nostaa se, että joukkueen hyökkäys on täynnä NHL-nimimiehiä.

– Monelle juuri Lehkosen hurja kausi on yllätys. Itsekin ajattelin, että menee kovaan joukkueeseen hakemaan paikkaa. Mutta komeasti on onnistunut ja taistellut itselleen väkisin pelipaikan. Positiivinen juttu, Lehtinen hehkuttaa Leijonat.comille.

Lehkonen on rakentanut NHL-paikkansa määrätietoisesti. Viime kaudella hyökkääjä loisti Frölunda Indiansin riveissä Ruotsissa. SHL:n huippuseura antoi hyvät valmiudet Pohjois-Amerikkaan.

– Hänen tiensä on hieno. Hän odotti, että on valmis – ja sen jälkeen vasta lähti rapakon taakse. Se kuvastaa hyvin, kuinka eri tavoin pelipaikan voi hakea Pohjois-Amerikasta, kokenut Lehtinen lisää.

Peli on kuljenut heti Canadiensissa. Lehkonen on iskenyt debyyttikaudellaan jo komeat 11 maalia.

Moni unohtaa iän

Nuorten suomalaisten marssi on jopa poikkeuksellisen vahvaa. Usean vaisumman kauden jälkeen sarjasta löytyy usea huippuvireinen suomalaislupaus, jolle on helppo ennustaa valoisaa tulevaisuutta taalajäillä.

Yllä mainitun kolmikon lisäksi taustalta puskee esille myös AHL:ssä pelaava Jesse Puljujärvi sekä Columbus Blue Jacketsin matkassa hurjaa kautta pelaava Markus Nutivaara.

Jos Lehkosella on ikää ”jo” 21-vuotta, ovat 18-vuotiaat Laine sekä Puljujärvi ja 19-vuotias Aho vielä oman uransa alkutaipaleella. Moni tuntuu unohtavan nuorten miesten iät.

– Sitä itsekin välillä unohtaa, että he ovat niin nuoria. Moni pelaaja pääsee tuohon tilanteeseen olleessaan vasta 22-23-vuotiaita. Nämä on erityisiä kavereita. Nyt iso juttu on itsensä kehittäminen tältä tasolta. Jokainen tarvitsee fysiikkaa enemmän ja he myös tietävät sen, Lehtinen muotoilee.