Leijonien päävalmentajana toimivaa Lauri Marjamäkeä harmittaa puolustajalupaus Vili Saarijärven lähtö Oulun Kärpistä.

Marjamäki valmensi kaudella 2013-14 Kärppiä, kun seuran A-junioreista löytyi todella lupaava Saarijärvi. Nykyinen leijonaluotsi olisi halunnut edetä pelaajan kanssa pitkäjänteisesti ja kasvattaa hänet kokeneen maajoukkuepakin rinnalla SM-liigassa, mutta toisin kävi. Saarijärvi suuntasi seuraavaksi kaudeksi Yhdysvaltoihin ja juniorisarja USHL:ään.

– Aina mä mietin valmentajana, että minkä helkutin takia Vili Saarijärvi lähti pois minun valmennuksestani. Mä otin sen henkilökohtaisesti, että miksei hän kasvata itsestään huippupelaajaa (Lasse) Kukkosen rinnalla, Marjamäki kertoi medialle lauantaina.

Vaikkei tässä tapauksessa kyse ollutkaan siitä, että valmennuksessa olisi ollut jotain moitittavaa, herättää tuollaiset siirrot aina kysymyksiä. Suomalaispelaajia virtaa tällä hetkellä vahvasti Pohjois-Amerikan sarjoihin, mutta kaikille sellainen reitti ei välttämättä sovi.

Marjamäen mielestä Suomessakin saadaan aikaan hyvää tulosta. Viimeisinä esimerkkeinä toimikoon muun muassa Patrik Laine, Sebastian Aho ja Markus Nutivaara. Nämä kaikki pelaajat murtautuivat suoraan SM-liigasta NHL:ään.