Yksi alkukauden kovimmista suomalaisyllättäjistä on kokenut Tommi Santala. Leijonien GM:nä toimivan Jere Lehtisen mukaan pistehain tehot on huomioitu myös maajoukkueen johdossa.

37-vuotias Santala aloitti kautensa hurjin tehoin Sveitsissä. Kloten joutui kuitenkin yllättäviin talousvaikeuksiin ja seura luopui pitkäaikaisesta tähtihyökkääjästään.

Sen myötä suomalainen teki yllättävän ratkaisun urallaan: Sveitsin NLA sai jäädä, kun hyökkääjä vaihtoi KHL-jätti Metallurg Magnitogorskin riveihin.

Ensimmäiset pelit Venäjällä ovat alkaneet heti ryminällä: Santala nakutti 12 peliin tehot 2+9. Vaikka hurja vire katkesi ikävästi loukkaantumiseen, on hyökkääjän nimi huomioitu myös Leijonissa.

– Hieno homma Tommille. Sitä voi pitää komeana temppuna, että hän on pystynyt kokeneemmalla iällä löytämään uralleen tuollaisen nosteen. Se on upeaa. Hän on ollut aiemmin jo meidän mukana, joten kyseessä on tuttu kaveri, Lehtinen summaa Leijonat.comille.

Mikäli Santala tervehtyy kevääksi, onko kyseessä potentiaalinen maajoukkuevahvistus? Lehtinen ei paljasta vielä tässä vaiheessa kautta kaikkia korttejaan.

– Olemme seuranneet häntä. Toisaalta katsomme muitakin kokeneita pelaajia. Aina pitää katsoa, miten kukin pelaaja sopii omaan rooliinsa. Se on lopulta niin monesta asiasta kiinni, Lehtinen muotoilee.