Suomalaispuolustajat olivat vahvassa vedossa Kanadan juniorisarjoissa viime yönä. Peräti kolme suomalaispakkia merkkautti tililleen kolme syöttöpistettä.

Saku Vesteriselle merkittiin syöttöpiste neljänteen, viidenteen ja kuudenteen maaliin, kun Charlottetown Islanders kaatoi Moncton Wildcatsin lukemin 8-5 Kanadan QMJHL-junioriliigassa.

Tulokaskautta pelaava Vesterinen on nyt iskenyt 42 pelaamassaan ottelussa tehot 3+14. Hän on sarjassa pelaavien suomalaisten pistepörssissä toisena. Edellä on kaksi vuotta vanhempi Otto Somppi, joka on takonut Halifax Mooseheadsille 12 maalia ja 20 maalisyöttöä.

OHL:ssä onnistuivat puolestaan Vili Saarijärvi ja Eemeli Räsänen. Saarijärven Mississauga Steelheads kaatoi Niagara IceDogsin 6-4, ja Räsäsen Kingston Frontenacs voitti Barrie Coltsin 4-3.

Räsänen on summannut tällä kaudella tehot 4+23. Saarijärven lukemat näyttävät kahdeksaa maalia ja 13:a maalisyöttöä. OHL:ssä suomalaisten pistepörssin ykkösnimi on Owen Sound Attackin Petrus Palmu. 19-vuotias laitahyökkääjä on iskenyt 41 ottelussa tehot 29+30=59.