Mitä pidemmälle kiekkokausi etenee, sitä lähempänä kevään odotettu MM-turnaus on. Sen myötä myös spekulaatio tulevista Leijonien NHL-vahvistuksista käy jo kuumana.

NHL:stä näyttää vapautuvan tänä keväänä melkoinen kattaus suomalaispelaajia maajoukkueen käyttöön. Leijonat.com nostaa esille viisi mieluisinta vahvistusta Leijonille.

Viiden listalle mukaan mahtuu paljon nuorta intoa ja osaamista. Kuvaavaa on, että listan ulkopuolelle jää useampi kova pelimies. Lista on rakennettu 3.2. sarjataulukon mukaan.

Viisi halutuinta leijonavahvistusta:

5. Leo Komarov, Toronto Maple Leafs

Komarovin ympärillä leijuu vielä useita kysymysmerkkejä MM-kisojen suhteen. Maple Leafs taistelee tiukasti paikoista kevään pudotuspeleihin – Komarov itse väläytteli puolestaan World Cupin jälkeen maajoukkueuran päättymistä. Mikäli kevään MM-kisat jaksavat vielä sytyttää, on kokenut voimapesä aina tervetullut vahvistus maajoukkueeseen.

4. Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Satumaista debyyttikautta pelaava Aho on noussut jo nyt NHL-joukkueensa ykköstähtien joukkoon. Huikealla tasolla pelaava hyökkääjä ei varasta puolustuspelistä tehojen takia. Monipuolinen ja nöyrä raataja olisi iso vahvistus myös Leijonille.

3. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Ristolainen on noussut viimeistään tällä kaudella NHL:n parhaaksi suomalaispakiksi. Nuori kolossi pelaa illasta toiseen valtavia pelimääriä. Myös puolustuspeli on kehittynyt NHL-kausien aikana valtavasti. Iso apu Leijonille.

2. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Kiekkotietokone nimeltä Barkov on loistanut aina maajoukkueen mukana. Monipuolinen hyökkääjä on valmentajalle kultaakin arvokkaampi työkalu joukkueessa. Tunnollinen taituri pystyy ratkomaan pelejä – samalla Barkov hoitaa puolustusvelvoitteet tunnollisesti.

1. Patrik Laine, Winnipeg Jets

Koko kansan ykköstoive on silti Laine, jonka ruuti on ollut kuivaa Winnipegissä. Laine on pelaaja, jonka hurja tykki on pelote sarjassa kuin sarjassa. Mikäli Jets ei selviä NHL:n pudotuspeleihin, toivottaisi moni kiekkofani 18-vuotiaan supertähden myös Leijoniin mukaan.