Leijonien GM Jere Lehtinen on seurannut riemulla suomalaispelaajien kautta sekä Euroopassa että NHL:ssä.

Leijonapomo myönsi hahmottelevansa jo yhdessä valmennuksen kanssa tulevaa MM-kisojen joukkuetta. Tänä vuonna tarjolla on paljon erityylisiä pelaajia – päävalmentaja Lauri Marjamäki on kierrättänyt alkukauden maajoukkueturnauksissa ison määrän varsinkin nuoria debytantteja. Miro Aaltonen sekä Roope Hintz ovat kaksi esimerkkiä yllättäjistä.

Missä mennään MM-kisojen suhteen? Lehtinen avasi maajoukkueen tilannetta ennen tulevaa Ruotsin EHT-turnausta.

– Olemme nähneet paljon pelaajia tällä kaudella. Sen lisäksi olemme seuranneet myös niitä nimiä, jotka eivät ole pelanneet maajoukkueessa. Eurooppalaisissa sarjoissa on tällä hetkellä kova määrä suomalaisonnistujia. Myös NHL:ää on seurattu kotioloista – siinä suhteessa maaliskuun reissu on ensimmäinen konkreettinen juttu, Lehtinen kertoi Leijonat.comille.

”Mukava ongelma”

Lehtinen matkustaa leijonavalmennuksen kanssa maaliskuussa viikoksi seuraamaan suomalaisten NHL-pelaajien otteita rapakon taakse. Kokeneella kiekkomiehellä on silti jo nyt hyvä käsitys, missä maajoukkuekandidaattien osalta mennään. Vaikka NHL:stä on vapautumassa moni kova vahvistus, uskoo Lehtinen Suomen saavan Euroopasta jo kilpailukykyisen ryhmän.

– On ollut hienoa huomata, kuinka moni nuori pelaaja on tullut maajoukkueen matkaan EHT-turnauksissa. Sen myötä pelaajaryhmä on todella laaja kevättä ajatellen. Se on mukava ongelma, Lehtinen summasi.

Ruotsin EHT-turnauksessa joukkueessa nähdään useampi nimi SM-liigasta. Se on Lehtisen mukaan positiivinen signaali kotimaan sarjan tilanteesta. Kiekkopomo uskoo, että myös MM-miehistössä saatetaan nähdä myöhemmin keväällä yllättäviä valintoja.

– Meillä on Ruotsin turnaukseen hyvä ja nälkäinen ryhmä kasassa. Moni debytantti näytti jo aiemmassa Venäjän turnauksessa, että kuuluu kansainvälisiin peleihin. Siellä erityisesti nuoremmat pelaajat pystyivät nostamaan tasoaan kovissa tilanteissa, Lehtinen kehui.

Ruotsin EHT-turnaus pelataan 8.-12.2. Ruotsissa. Leijonien joukkueen löydät tästä.