Winnipeg Jetsin Patrik Laine pudotettiin viime yönä nelosketjuun ottelussa Minnesota Wildia vastaan.

Suomalaishyökkääjä aloitti ottelun ykkösketjussa yhdessä Nikolaj Ehlersin ja Bryan Littlen kanssa, mutta kaikki eivät menneet suunnitelmien mukaisesti.

Jetsin ykkönen joutui pelaamaan ottelussa Wildin isoa ja vahvaa ketjua vastaan, joka söi suoraviivaisen Laineen ketjun vahvuuksia. Jetsin ykkösvitja otti tämän johdosta ensimmäisessä erässä kaksi osumaa omiin, joista toinen syntyi Laineen keskialueen harhasyötöstä. Tämä riitti myös päävalmentaja Paul Mauricelle.

Suomalaishyökkääjä siirrettiin nelosketjuun, eikä hän saanut missään kohtaa ihmeitä aikaan. Wild osasi pelata Jetsin täsmäaseen hyvin pois pelistä, eikä Laine päässyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Nuori pelaaja oli ongelmissa fyysisten vastustajien kanssa, eikä hän muutenkaan ollut parhaalla pelipäällään.

Nelosketjuun siirtäminen ei ollut kuitenkaan näpäytys Lainetta kohtaan, vaan ykkösketjun rakenne ei vaan yksinkertaisesti toiminut läntisen konferenssin ykkösjoukkuetta vastaan.

Luettiin pelistä pois – vaarallinen signaali tulevaisuutta ajatellen?

Vaikka suomalaislupaus osattiin ottaa nyt taitavasti pelistä pois, ei se tarkoita sitä, että se onnistuisi muilta yhtä kätevästi. Laine on vasta 18-vuotias pelaaja, joka kehittyy jatkuvasti suurin harppauksin. Kaiken lisäksi vastassa oli koko liigan kuumin joukkue, jota ei tällä hetkellä pysäytä kukaan. Joten ei huolta suuremmasta.

Monipuolinen tamperelainen pystyy kyllä takomaan tulosta mitä vain joukkuetta vastaan, mutta tällä kertaa hän ei onnistunut siinä. Jets hävisi ottelun nimittäin jo ennen sen alkamista.