Leijonapaidasta tuttujen Miro Aaltosen ja Harri Säterin KHL-joukkue HK Vitjaz selvisi ensimmäistä kertaa seuran historiassa KHL:n pudotuspeleihin. Asia varmistui tänään, kun Vitjaz kaatoi Kunlunin lukemin 5-3.

Vitjazin tämän kauden menestyksestä suuri kiitos kuuluu suomalaiskaksikolle. Säteri on torjunut vakuuttavasti Vitjazin maalilla jo usean kauden ajan, mutta Aaltonen siirtyi joukkueeseen täksi kaudeksi Oulun Kärpistä. 23-vuotias hyökkääjä pelaa uransa parasta kautta. 56 otteluun Aaltonen on tehtaillut 18+25=43 tehopistettä.

Aaltonen on joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja. Edelle ovat ennättäneet ainoastaan Alexei Kopeikin ja Maxim Afinogenov.

Aaltosen huima vire on poikinut kutsuja maajoukkueeseen, jossa väkkärämäinen hyökkääjä on esiintynyt niin ikään edukseen. Aaltonen onkin taatusti mukana kamppailemassa paikasta kevään MM-kilpailuihin.

Aaltonen osui maalipuiden väliin myös tämäniltaisessa ottelussa Kunlunia vastaan. Suomalaishyökkääjä viimeisteli 1-1-tasoituksen ensimmäisessä erässä ylivoimalla.