33-vuotias Jussi Jokinen kuuluu Florida Panthersin kokeneeseen kaartiin. Suomalainen onkin suuressa roolissa sekä jäällä että jään ulkopuolella esimerkkinä nuoremmilleen.

Edellisissä otteluissa Jokisen ketju, johon kuuluvat suomalaisen lisäksi Vincent Trocheck ja Reilly Smith, on ollut ollut toimiva kombinaatio. Florida on hävinnyt ainoastaan kaksi peliä varsinaisella peliajalla kymmenestä viimeisestään.

Joukkueen tähtipelaajat ovat kärsineet loukkaantumisista, joten Jokisen ketju on ”joutunut” astumaan esiin.

– Huolimatta lukuisista loukkaantumisista kärkiketjuissa, Trocheckin ketju on onnistunut astumaan todella hyvin esiin, Fanragin toimittaja kirjoittaa.

Suuri palanen tuota ketjua on ”veteraani” Jokinen.

– Hän ei ole ollut ympyröissä vielä aivan yhtä kauan kuin Jagr, mutta on ehdottomasti viettänyt tarpeeksi kauan aikaa NHL:ssä, että hänen pelinsä voisi ajatella hiipuvan. Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut.

– Hän on ollut tällä kaudella hyvä. Hän on tehnyt kahdeksan maalia ja 18 pistettä. Hän on täydentänyt Floridan hyökkäystä ja puskenut nuoria ketjukavereitaan hyviin hyökkäystehoihin.

Taistelu pudotuspelipaikasta

Edelliseen kolmeen peliin Jokinen on saalistanut tehopisteet 3+2=5. Florida kamppailee tiukasti pudotuspelipaikasta, jonka saavuttamiseksi kokeneen suomalaisen ketjulta tarvitaan tulitukea Aleksander Barkovin johtaman hyökkäyksen takana.

– Viimeisessä rypistyksessä heidän pelaamisensa tulee olemaan äärimmäisen tärkeässä osassa. 30 maalia Trocheckin ketjulta voisi siivittä joukkueen pudotuspeleihin. Terveenä ollessaan Jokinen voisi olla se palanen, joka puskee joukkueen tarvittavan tuuman runkosarjan loppumetreillä.