Teemu Pulkkinen on jo aikaisemmilla kausillaan osoittanut olevansa AHL:n ehdottomia kärkipelaajia. NHL-läpimurto on kuitenkin jäänyt jostain syystä tekemättä. Tällä kaudella Pulkkinen pääsi kokeilemaan NHL-ympyröitä Minnesota Wildin riveissä yhdeksän ottelun verran, mutta saldoksi jäi ainoastaan yksi maali.

AHL:ssä Pulkkinen on jälleen joukkueensa tehokkain pelaaja. 43 otteluun Pulkkinen on tehnyt 34 (17+17) tehopistettä. Kahdessa edellisessä ottelussa Pulkkinen on ollut joukkueensa ainut maalintekijä.

Viime yön maalilla hän ohitti Kasperi Kapasen ja kipusi suomalaisten AHL-maalipörssin kärkipaikalle. Samalla Pulkkinen painui myös suomalaisten AHL-pistepörssin kärkeen San Diego Gullsin Kalle Kossilan (10+24=34) ohi.

– Täytyy vain tehdä kovasti töitä. Kun tekee kovasti töitä, onni seuraa perässä. Minun tavoitteeni on pelata NHL:ssä.

25-vuotiaan Pulkkisen valmentaja Derek Lalonde on vakuuttunut suomalaisen pelitaidoista.

– Hänen uransa on vasta alkamassa. On vain ajan kysymys milloin hän päätyy NHL:ään, Lalonde sanoi WHO TV:n haastattelussa.

Minnesotan peli on kulkenut tällä kaudella paremmin kuin hyvin, joten suomalaisen palveluksille ei ole ollut tarvetta. Nähtäväksi jää, milloin Pulkkinen saa seuraavan mahdollisuuden taalakaukaloissa.