Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laineen suosio on yllättänyt jääkiekkokorttien valmistajat, uutisoi Winnipeg Free Press.

Lehti kertoi Laineen tulokaskorttien hintojen räjähtäneen poikkeuksellisessa tavalla käsistä. Median mukaan suomalaistähden korteista on pyydetty jopa 265 dollaria eli noin 250 euroa. Laineen kortit tulivat myyntiin vasta viime viikolla.

– Innostus Laineen ympärillä on hullua, Superstars Sports Collectibles -liikkeen Kyle Franklin ällistelee Winnipeg Free Pressille.

Laineen kortin hurjaan suosioon vaikutti myös se, että suomalainen iski hattutempun juuri ennen kortin julkaisua. Sillä on myyjien mukaan yllättävän iso merkitys korttien kysyntään.

Laineen korttien suosio ei ole poikkeuksellista. Esimerkiksi suositun Connor McDavidin tulokaskortin hinnat pyörivät 250 dollarin paikkeilla.

Lätkäkorttien buumi palannut

Winnipegin eri myyjät vakuuttavat, että jääkiekkokorttien suosio on myös muuten kasvamassa takaisin huippuvuosien tasolle.

Yksi suurimpia syitä suosiolle on Laineen, Auston Matthewsin ja McDavidin kaltaiset supertähdet, jotka vetoavat suureen yleisöön.

– Yhä uudet ihmiset kiinnostuvat korteista. Samalla moni vanha keräilijä on palannut korttien pariin. Kyseessä on ilmiö, Lower Level Sports Cards -liikkeen Mike Bergmann hehkuttaa.