San Diego Gullsin suomalaishyökkääjä Kalle Kossila pelaa elämänsä kautta AHL:ssä.

Anaheim Ducksin farmijoukkueessa pelaava hyökkääjä on kuin varkain noussut seuransa ykköstykkien joukkoon. Gullsin ykkösketjua johtava Kossila on iskenyt nyt 51 otteluun jo tehot 11+30=41.

Se on paljon joukkueessa, jonka peli ei perustu pelkästään railakkaaseen hyökkäyspeliin. Kuvaavaa on, että Gulssin kokoonpanosta ainoastaan Kossilan ketjukaveri Corey Tropp on kerännyt suomalaista enemmän pisteitä (18+30=48).

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Kossila keräsi syöttöpisteen, kun Gulls kaatoi Tucson Roadrunnersin lukemin 2-1.

Koska NHL:ään?

Kossilan tie kohti huippua on erilainen. Jokereiden ja Bluesin junioreista ponnistanut kiekkolupaus opiskeli neljä vuotta yliopistossa pelaten samalla pohjoisamerikkalaista NCAA-sarjaa. Sen takia Kossilan nimi ei sano vielä suurelle osalle suomalaisyleisöä mitään.

Nuori hyökkääjä on noussut kuitenkin jo tämän kauden aikana AHL:n tehokkaimmaksi suomalaispelajaaksi. Pirteät otteet ovat palkittu myös yhden NHL-pelin komennuksella.

Suurimmat otsikot Kossila varasti iskettyään syksyllä AHL:ssä upean ilmaveivimaalin. Osuma herätti huomiota ympäri kiekkomaailmaa. Sen jälkeen hyökkääjä on saanut pelata kuitenkin varsin rauhassa AHL:ssä.

23-vuotiasta GrIFK:n kasvattia ei olla koskaan varattu NHL:ään. Mikäli otteet AHL:ssä jatkuvat samanlaisina, saa hyökkääjä varmasti myöhemmin myös uuden näytönpaikan Anaheim Ducksin puolella.