Denverin yliopistojoukkueessa ensimmäistä kauttaan pelaavalla Henrik Borgströmillä kulkee. Koko joukkueen tähtipelaaja on taituroinut yhdysvaltain yliopistosarjassa NCAA:ssa lukuisia upeita osumia.

30 ottelun jälkeen suomalaistaiturilla on kasassa jo 21 maalia ja 15 maalisyöttöä. Tehopisteet eivät ole kuitenkaan ainut asia, mitä hän on tuonut Denverille, sillä hän on harvinaisen taitava. Borgström on viihdyttänyt tämän kauden otteillaan niin yleisöä kuin omaa joukkuettaan.

19-vuotias suomalainen varattiin viime kesänä NHL:ään Florida Panthersin toimesta. Borgströmin nimi nousi yllättävän aikaisin esille, kun hänet varattiin koko tilaisuuden ensimmäisellä kierroksella numerolla 23.

– En odottanut, että minut varataan ensimmäisellä kierroksella. Mutta kun kuulin Florida Panthersin GM:n sanovan ”Helsinki, Suomi”, ajattelin, että sen on oltava minä. Hetki oli melko erityinen, Borgström kehui CBC Denverin haastattelussa.

Varaustilaisuuden jälkeen suomalaishyökkääjä puki ylleen Denverin yliopistojoukkueen paidan. Borgström valitsi koulun monien vaihtoehtojen joukosta.

– Sain tunteen, että Denver halusi minua eniten, Borgström perusteli valintaansa.